ایران کشوری با مساحت 1.648.000 کیلومتر مربع در سال گذشته میزبان سه میلیون و صد و چهل هزار و سه نفر گردشگر خارجی از سراسر جهان بوده است. این اقلیم چهار فصل تلفیقی از زیبایی های ساحلی، جنگلی و حاره ای می باشد همین امر سبب شده که شهرهای مختلف آن مورد توجه بسیاری از گردشگران خارجی و داخلی قرار گیرد.

کشور ایران جزء 10 کشور عالی جهان از لحاظ تاریخی و فرهنگی محسوب می شود.


روستا های ناشناخته ایران


در این مطلب قصد داریم شما را با اماکن جذاب و کمتر دیده شده در این سرزمین آشنا کنیم. اگر هر بار به مناطق شناخته شده سفر میکنه و از طریق اجاره ویلا در آن شهر اقامت میکنید اما حالا به دنبال مقاصد بکر و سفر های ماجراجویانه می باشید در این بخش با رنتیجا همراه شوید.

روستا های ناشناخته ایران

شاید تصور کنید که تمامی شهر و رستاهای کشورتان را حتی اگر شده به اسم می شناسید اما باید بگوییم ایران پر از ناشناخته های زیبا و حتی شاید عجیب می باشد که در ادامه 10 روستای ناشناخته آن را شناسایی خواهیم کرد. اولین روستای که در این لیست قرارر دارد روستای ماخونیک معروف به سرزمین لی لی پوت می باشد.

- روستای ماخونیک :

اگر به طور کلی بخواهیم بگوییم این روستا در استان خراسان جنوبی و اگر بخواهی کمی ریزتر شویم در دهستان دُرُح بخش مرکزی شهرستان سربیشه قرار گرفته است. قدمت این روستا حدود 300 سال برآورد شده. جالب است که بدانید تا چند سال اخیر هیچ راه دسترسی به این روستا وجود نداشت و به گونه ای مردم این آبادی در آن محبوس بودند اما امروزه با شکافت کوه راه تازه ای بر این روستا برای تردد مردم و گردشگران باز شده است.


روستای ماخونیک


معماری منحصر به فرد ماخونیک

کمی از معماری عجیب غریب روستا بگوییم

از ویژگی های ساخت مسکن در این روستا خانه های بهم چسبیده در قعر زمین ( حدود یک متری از سطح زمین )، فاقد حیاط، درگاه و پنجره است. برای ورود به خانه های اهالی ماخونیک تا حد ممکن باید خم شوید زیرا تمامی خانه های این روستا دارای درب های بسیار کوتاه و چوبی می باشند. این آبادی بافت کهن و سنتی خود را به گونه ای حفظ کرده که امروزه نیز برخی از اهالی روستا در همین خانه ها زندگی می کنند. تا سال ها پیش تنها غذاهایی که در این روستا طبخ می شد شامل شلغم، چغندر و نوعی آش به نام پختک بوده اما امروز بیشتر مزرعه های آبادی ماخونیک به کاشت سیر اختصاص دارد.

برخی از عقاید اهالی روستا ماخونیک

مردم این آبادی تا چند سال اخیر چای نوشیدن، شکار کردن و گوشت خوردن را گناه می شمردند. از دیگر عقاید جالب این روستا می توان به نامی که برای تلویزیون انتخاب کرده بودند اشاره کرد، مردم ماخونیک نام شیطان را برای تلویزون برگزیده بودند، کودکان در این روستا به هیچ عنوان مجوز تماشای تلویزیون را نداشتند. یکی از عقاید جالب و تحسین برانگیز روستا ماخونیک این است که هیچ فردی از اهالی این آبادی سیگار نمی کشد.

روستاهای پلکانی بسیاری در این سرزمین قرار گرفته است که ماسوله از معروف ترین آن ها محسوب می شود و ما در این بخش به معرفی روستا پلکانی هجیج که دومین روستا ناشناخته در ایران می باشد پرداخته ایم. 

- روستا هجیج :

این روستای زیبا در فاصله 25 کیلومتری از شهرستان پاوه واقع شده است. هر نوع از زیبایی های طبیعی را که بخواهید در این روستا خواهید دید از چشمه های خروشان گرفته تا کوه های سنگی سرسبز، معنای کلمه هجیج دره سرسبز و عمیق است که به علت قرار گیری این آبادی در دره هجیج این نام را به آن نسبت داده اند. 


روستا هجیج


برخی از جاذبه های روستا هجیج عبارتند از:

 رودخانه سیروان

یکی از زیباترین و برجسته ترین رودخانه های که در نزدیکی هورامان (کردستان) وجود دارد رودخانه سیروان است که هورامان را به دو قسمت مختلف تقسیم کرده است. این رودخانه که در دل کوه و تپه های روستا هجیج قرار گرفته منظره ای تماشایی را از این روستا برای گردشگران به ارمغان آورده است. 


رودخانه سیروان


 ارتفاعات شاهو :

همینطور که در راستای روستای هجیج به سمت جلو حرکت کنید به قسمتی از رشته کوه های زاگرس خواهید رسید که به آن ارتفاعات شاهو می گویند در این بخش از روستا شاهد علفزار های بکر و تماشایی خواهید بود که به کشت پیاز میشا و چراهگاه های گاول اختصاص دارند.


ارتفاعات شاهو


 مسجد مرکزی :

ظاهر این مسجد نیز مانند دیگر اماکن تاریخی که در کشور وجود دارد خبر از هنر معماری ایرانیان می دهد. دور تا دور این مسجد به ستون ها و پنجره های چوبی حکاکی شده مزین شده است که همین امر زیبایی این بنا را دوچندان خواهد کرد. 

پس از معرفی روستای هجیج در کرمانشاه به سراغ روستای جالب و ناشناخته دیگری به نام ایستا در نزدیکی طالقان می رویم.

- روستای ایستا :

هنگامی که به روستا برسید تصور خواهید کرد که سوار ماشین زمان شده اید چرا که تمامی امور در این آبادی به صورت کاملا سنتی صورت می گیرد. برخی معتقدند که مردم روستای ایستا در زمان توقف کرده اند به همین منظور به آن روستای توقف نیز می گویند. آب لوله کشی، گاز، برق، درمانگاه، تلفن، ماشین آلات و در کل هیچ یک از امکانات عصر ارتباطات در

این روستا به خواست خود اهالی وجود ندارد.


روستای ایستا


برخی ازویژگی های جالب مردم ایستا

* مردم این آبادی فاقد شناسنامه هستند و هرگونه خدمات دولتی را رد می کنند.

* کشاورزی و دامپروری به روش گذشته و سنتی از فعالیت های روزمره آنها می باشد.

* مراسماتی چون جشن تولد، عروسی و عزا در آداب آنان جایی ندارد.

* فرزندان آن ها به جای تحصیل در مدرسه به مکتب می روند.

* برای رفت و آمد از اسب و قاطر کمک می گیرند.

* ورود بانوان به این آبادی ممنوع است هم چنین زنان این آبادی نیز حق خروج از آن را ندارند.

* مردم آبادی مسلمان هستند اما ساعت مشروع نماز را بنا به نمودارهای خود تعیین کرده اند و شروع و پایان ماه رمضان را با دیدار شخص خودشان منصوب می کنند.

* مردم روستا تا به حال به زیارت هیچ یک از امامان شیعه نرفته اند زیرا استفاده از وسایل حمل و نقل امروزی را روا نمی دانند. 

اهالی آبادی ایستا دلیل فراری بودن خود را از تکنولوژی اینگونه بیان کرده اند که: زندگی امروزی سنت تازه ای است که برخلاف دستور دین جعل شده و به زندگی کفار شبیه است. چهارمین روستای ناشناخته ایران که پس از روستای عجیب ایستا به سراغ آن خواهیم رفت روستای درکش در 70 کیلومتری شهرستان بجنود واقع در استان خراسان شمالی می باشد. 

- روستا درکش:

این روستا نمونه کاملی از جاذبه های طبیعی، حیات وحش، جهانی از گیاهان دارویی و درختان تنومند بلوط را در خود جای داده است اما به دلیل ناشناخته بودن از مخاطب کمتری برخوردار است. روستا درکش و درختزار های اطرافش زیستگا بسیار مناسبی برای گوزن های قرمز یا مرال می باشد. بیشتر مردم مهمان نواز این آبادی مشغول به کشاورزی هستند به همین جهت محصولاتی مانند گندم، ذرت، انگور، گردو، جو و انواع میوه ها به وفور در این روستا وجود دارد. برخی از جاذبه های این روستای ییلاقی شامل: آبشار کنگره زو، چشمه

جنگلی ییلاق، چشمه گلزار، رودخانه زومار، رودخانه کندآب، دره خرم و با طراوت کندریزو، سرچشمه سردار و پوشش های جنگلی مناطق گولک، نرگسلو، تیغ بل و کش گربه می شود.


روستا درکش


علاوه بر جاذبه های طبیعی که در روستای درکش وجود دارد می توان از جاذبه های تاریخی مانند تپه های باستانی روستا، قزلر قلعه و برج تاریخی سبزعلی خان قراچورلو نیز نام برد.

گیاه شناسان تا به امروز حدود 380 گونه گیاه را در این منطقه کشف کردند که 79 نوع آنها بسیار گرانبها و کاربردی می باشند. روستای بعدی که در این لیست قرار دارد روستای تیس در بندر چابهار واقع در استان سیستان و بلوچستان است.

- روستای تیس :

این روستا که یکی از آبادی های کهن باستانی تاریخ ایران به شمار می آید در گذشته یکی از برجسته ترین بندرهای بازرگرانی محسوب می شده اما امروزه نامش کمتر به گوش می خورد. بنا بر شواهد و متون تاریخی قدمتی بیش از 2500 سال برای این روستا مطرح شده است. برخی از جاذبه های روستای تیس عبارتند از:


روستای تیس


کوه های ریزنگاری یا مینیاتوری :

در نزدیکی روستا کوه های متفاوتی به چشم می خورد که در چندسال اخیر توجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب کرده است. تنه این کوه های سفید رنگ به دلیل فرسایش به شکل خاصی در آمده است. ظاهر متفاوت این نوع کوه ها هم چنین گرما و حرارت حاصل از تابش تند خورشید تصویر ساز کره مریخ برای گردشگران بوده به همین جهت به آن ها لقب کوه های مریخی را نسبت داده اند. 

تالاب لیپار :

در چهار کیلومتری روستای تیس بزرگترین تالاب سیستان و بلوچستان به رنگ صورتی قرار گرفته است. درست شنیدید این تالاب صورتی رنگ است که همین ویژگی آن را از دیگر آبگیر های این منطقه متمایز خواهد کرد. دلیل علمی رنگ این تالاب وجود تعداد بسیار زیادی پلانکتون گیاهی بر سطح آن است. اگر در فصل مهاجرت پرندگان از این تالاب بازدید کنید شاهد پرواز پرندگانی مانند: حواصیل سفید و خاکستری، باقرقره، خوتکا، طاووسکن، چنگر، فلامینگو و تهیو خواهید بود لازم به ذکر است که این تالاب زیستگاه دائمی بسیاری از همین پرندگان نیز می باشد.


تالاب لیپار


مسجد جامع تیس :

یکی از مناطق دیدنی این روستا این مسجد است که به سبک معماری مساجد کشور های پاکستان و هندوستان ساخته شده است. مسجد تیس مزین شده به مناره و گنبد های رنگی ( سبز، قرمز و سفید) هم چنین در و پنجره شیشه کاری شده رنگارنگ یکی از جاذبه های گردشگری پر مخاطب این آبادی محسوب می شود.

روستای آتشگاه در استان چهار محال و بختیاری از دیگر روستاهای ناشناخته ایران می باشد که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.


مسجد جامع تیس


- روستای آتشگاه :

این روستا در شهرستان لردگان واقع در استان چهار محال و بختیاری قرار گرفته است و دارای مساحتی نزدیک به 3400 کیلومتر مربع می باشد. آب و هوای ییلاقی و آبشارهای بسیار بلند این بادی، آن را به یکی از مقاصد گردشگری پر مخاطب مبدل کرده است که البته همه از وجود چنین بهشت حقیقی در استان چهار محال و بختیاری مطلع نیستند. برجسته ترین جاذبه گردشگری این روستا آبشار آتشگاه که با طولی نزدیک به 3 کیلومتر لقب بلندترین آبشار ایران را از آن خود کرده است می باشد. پس ازعبور از آبشار های کوچک و رسیدن به آبشار مرکزی آتشگاه با یک صخره نوردی بسیار آسان که بیشتر شبیه به بالا رفتن از پله می باشد و حدود 2 ساعت زمان می برد شانس بازدید یکی از سرچشمه های آبشار آتشگاه را خواهید داشت.


روستای آتشگاه


از آنجایی که چهار محال و بختیاری جز استان های جنوبی کشور می باشد ممکن است که نگران گرمای هوا باشید باید بگوییم اصلا جای نگرانی نیست و به دلیل قرار گرفتن این روستا در دل دره در تمامی فصول دارای آب و هوای معتدل و دلچسب می باشد. روستای جالب و ناشناخته دیگر که می توان از آن نام برد روستای زرگر می باشد.

- روستای زرگر:

مابین مسیر تهران به قزوین روستایی به نام زرگر وجود دارد که اهالی روستا خودشان نوعی جاذبه به حساب می آیند. مردم این روستا به جز زبان فارسی به زبان رومانیایی صحبت می کنند و لاتین می نویسند. دین اهالی روستا اسلام و شغل اصلی آن ها دامداری و کشاورزی است. مردم روستای زرگر از اصالت خود و اینکه دقیقا اهل کجای جهان هستند اطلاعی نداشتند. آن ها علاوه بر زبان رومانیایی و فارسی به زبان ترکی قزوینی نیز تسلط دارند. 

اما واقعا مردم روستا زرگر اهل کجا هستند؟

برخی از تحصیلکردگان روستا تصمیم گرفتند برای یافتن هم زبانان خود لغاتی رومانو را در فضای اینترنت نشر دهند و از هر کس در هر کجای جهان که این لغات را می شناخت درخواست کردند که به ایران بیایند. پس از گذشت چند ماه 3 مسافر از کشور های انگلیس و فرانسه خودشان را به روستای زرگر رساندند. در واقع زرگرها خیشاوندان اروپایی هایی هستند که در سر تا سر جهان پراکنده شده اند. پس از بررسی روستای عجیب زرگر سری به روستای شگفت انگیز سیرچ در استان کرمان بزنیم.


روستای زرگر


- روستای سیرچ:

در فاصله 80 کیلومتری منطقه کویری و حاره ای کرمان روستایی با اقلیم کوهستانی به نام سیرچ قرار دارد. این روستا در ارتفاع 1550 متری از سطح زمین قرار گرفته است که همین امر آن را به مقصدی مناسب در تمامی فصول تبدیل کرده برخی از جاذبه های گردشگری این آبادی عبارتند از:

رودخانه سیرچ:

رودخانه ای بسیار زیبا که یکی از برجسته ترین جاذبه های گردشگری این روستا محسوب می شود. در اطراف این رودخانه درخت های سرو کهن سال با قدمتی نزدیک به 1000 سال وجود دارد که زیبایی آن را دوچندان کرده است.


روستای سیرچ


چشمه جوشان:

چشمه آبگرم جوشان از دیگر جاذبه های تفریحی پر مخاطب روستای سیرچ به حساب می آید که به دلیل وجود مواد های معدنی مختلف از خواص درمانی بسیاری برخوردار است. از برخی خواص این چشمه می توان به درمان بیماری های مفصلی و پوستی اشاره کرد.

سوغاتی های روستای سیرچ شامل روغن حیوانی، خشکبار، ابزار حصیری و قالیچه های دستبافت می باشد.

شاید به محض شنیدن نام تهران اولین چیزی که در ذهن ما نقش ببندد ترافیک، شلوغی و دود حاصل از ماشین ها باشد اما پایتخت تنها در این مسائل خلاصه نمی شود و روستای بعدی که می خواهیم معرفی کنیم در 100 کیلومتری استان تهران واقع شده است.

روستای کرکبود:

این روستا که در لیست روستاهای ناشناخته ایران قرار گرفته است به دلیل تیرگی و نیلی بودن صخره های اطراف آن به کرکبود شهرت یافته است. یکی از جاذبه های پر طرفدار این روستا آبشار 15 متری کرکبود است. در انتهای این آبشار آبزن های پر آبی وجود دارد که می توانید در آن به آب تنی بپردازید و از خنکای آن در فصل تابستان لذت ببرید. از دیگر جاذبه های این روستا می توان به یخچال های طبیعی روستا که امروزه مهم ترین منبع تامین آب آن می باشند، آرامگاه امام زاده زید ابراهیم و حمام تاریخی روستا اشاره کرد.

آخرین آبادی که در این مقاله به عنوان روستاهای ناشناخته ایران معرفی خواهیم کرد روستا سهولان در آذربایجان غربی می باشد.


روستای کرکبود


روستای سهولان:

این روستا با قدمتی بیش از 400 سال در دسته مناطق تاریخی کشور ایران قرار گرفته است. این روستا حدود 180 نفر جمعیت دارد که به زبان کردی صحبت می کنند و شغل اکثر آن ها دامداری و کشاورزی است. یکی از زیبا ترین و دیدنی ترین جاذبه های روستای سهولان غار سهولان می باشد. 


روستای سهولان


غار سهولان:

این غار پس از غار علی صدر دومین غار بزرگ آبی ایران می باشد که تا به امروز 300 مسیر آبی در آن یافت شده است. ارتفاع غار سهولان در مرتفع ترین بخش خود حدود 50 متر است و عمق دریاچه آن در برخی از نواحی به 30 متر نیز می رسد. بهتراست هنگام بازدید از غار لباس گرم همراه داشته باشید زیرا دمای درون غار حدود 10 تا 15 درجه با محیط بیرون متفاوت است.

پایان این مطلب به منزله پایان ناشناخته های ایران عزیزمان نمی باشد و مکان هایی که بر خلاف خصوصیات اعجاب انگیز و دیدنی گردشگری کمتر مورد توجه هستند در این سرزمین بسیار است.